ARIZANIN ÇÖZÜMÜ

ECA CONFEO PLUS ARIZA KODLARI VE ÇÖZÜMLERİ

Eca Confeo Plus 01 Arızası :  Aşırı ısınma anlamına gelen arıza kodudur.

Kalorifer devresi su sıcaklığının limitlerin üstüne çıktığını anlayabiliriz. Bu durumda önce kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız. En az 3 kalorifer vanası mutlaka açık olmalıdır. Ardından kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında da sonuç alamıyorsanız servis çağırın. Kalorifer tesisatı tıkalı olabilir, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir, pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde kireçlenme veya tıkanma olabilir, üç yollu vana konum değiştiriyor olabilir. 

Eca Confeo Plus 04 Arızası :  Alev Oluşamıyor.

Kombiniz ateşleme yapmadığı için çalışamıyor, 3 deneme sonrasında da kombi alev olşturamaz ise bu arıza kodunu verir ve kombi çalışmaz. Sorunun giderilmesi adına kombiye reset atmalısınız. Bu uygulama işe yaramadı ise gaz giriş vanalarının açık olduğundan emin olmak için kontrol etmelisiniz. Ardından Eca Confeo Plus kombiyi resetleyin. Tüm bu uygulamalardan sonra cihaz yine de ateşlemeyi yapmıyor ise ateşleme-iyonizasyon elektrotlarında, gaz armatöründe veya elektronik kartta sorun olabilir. Servis yardımı almalısınız.

Eca Confeo Plus 05 Arızası :  Alev Kaybı Hatası

Kombi çalışır durumda iken brülörde alev kaybı yaşanıyor ve arıza veriyor. Bu durumda kullanıcı olarak öncelikle kombiyi resetlemelisiniz. Bir kaç kez Reset uygulaması işe yaramadı ve sorun hala devam ediyor ise servis çağırınız. Bu gibi durumlarda iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilir.

Eca Confeo Plus 06 Arızası :  Aşırı Sıcaklık 

Ekranda bu hata kodu yer aldığında; Confeo Plus model kombi aşırı ısınma durumu söz konusu olduğu için uyarı veriyor demektir. Bu durumda kalorifer konumunda çalışan cihazlarda kalorifer vanaları kontrol edilmeli, kapalı ise açılmalıdır. Su basıncı düşük ise su basılmalı, daha sonrasında cihaz resetlenmelidir. Uygulamalardan sonra sorun düzelmez ise servis yardımı alınmalıdır.

Eca Confeo Plus 11 Arızası : Yanlış Alev Sinyali.

Kombi gaz valfinin kapalı olmasına rağmen brülörde alev algılanıyor anlamına gelmektedir. Böyle bir durumda önce cihazı resetlemeyi deneyin. Maksimum 3 resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında da sorun devam etmekte ise servis yardımı alın. Gaz valfi arızalı olabilir, elektronik kartta sorun olabilir veya iyonizasyon elektrodu arızalı olabilir.

Eca Confeo Plus 12 Arızası : Kalorifer Gidiş Suyu Sensör Hatası

Sensör arızalı yahut kabloda kopukluk ya da bağlantının yerinde çıkma olasılığı söz konusu olabilir. Ya da ilgili kabloların birbirine temas ettiği durumlarda bu sorun karşımıza çıkabilir. Servis yardımı alınız.

Eca Confeo Plus 14 Arızası :  Kullanım Suyu Sensörü Hatası

Kombiniz sıcak su üretmemektedir. Sıcak su sensörü arızalı olduğunda, sensör bağlantılarında kopma-kısa devre olduğunda veya borularda nemlenme olduğunda bu sorun yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmamalı, mutlaka servis yardımı almalısınız.

Eca Confeo Plus 20 Arızası :  Gaz Valfi Devresi Arızası Anlamına Gelir.

Böyle bir durumda kullanıcı olarak yapmanız gereken tek uygulama resetlemedir. Resetleme uygulaması sonrasında sorun düzelmiyor ise cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka Eca Servisinden yardım almalısınız.

Eca Confeo Plus 24 Arızası :  Baca Sistemi Arızası

Eca Confeo Plus kombide hava akışında problem olduğunu belirten hata kodudur. Kullanıcı olarak kombi hava akış borusunun ağzını herhangi bir şeyin tıkamadığından ve borunun kombi bağlantısının yerinden çıkmadığından emin olunuz. Kontroller sonrası kombiyi resetleyiniz. Kombide  fan arızası söz konusu olabilir. Bağlantının yerinden çıkma veya ilgili kabloların kopma olasılığı da söz konusu olabilir. Ayrıca prosestat veya anakartta sorun da olabilmektedir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmaz. Servis yardımı almanız gerekmektedir.

Eca Confeo Plus 32 Arızası :  Voltaj Hatası

Şebeke voltajının 160 V un altında olduğunu gösterir. Olması gereken değer 220 V civarıdır. Bir süre kadar voltajların düzelmesini bekleyin. Bir süre bekledikten sonra kombide düzelme olmadı ise kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunamazsınız. Muhtemelen düşük voltaj sebebi ile elektronik kart hasar görmüş veya yanmıştır. Elektronik karta müdahale edildiğinde sorun düzelecektir. Yalnız sorunun yeniden tekrar etme seçeneği vardır. Bunun için de kombi regülatörü kullanmanız şarttır

Eca Confeo Plus 40 Arızası :  Düşük Su Basıncı

Kombi su basınını kontrol edecek olursanız 1 barın altında olduğunu göreceksiniz. Kombi bu arıza kodunda bloke olur ve çalışmaz. Confeo Plus kombilerde su doldurma musluğu sol alt tarafta mavi renktedir. Sola çevirdiğiniz zaman açılır, açıldığında su sesi gelir ve su basımı başlar. Ekrandaki 40 arıza kodu silinene kadar su basmaya devam edin. Silindiği zaman ekranda derece belirir. Doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın. Su basınç değerini görüntülemek için ekranın hemen üst kısmında yer alan ufak düğmeye basın. Ekranda basınç değeri görüntülenecektir. İşlem sonrası düzelme olmaz ise resetleme uygulaması yapmalısınız. Sonuç alamadığınız durumlarda veya işlemi yapamadığınız durumlarda servis çağırınız. Kombiye su doldurma işleminin videosunu izlemek için tıklayınız.

 

ECA CONFEO PREMIX ARIZA KOTLARI VE ÇÖZÜMLERİ

Confeo Premix 01 Arıza Kodu : Aşırı Isınma

Kombi Kalorifer sistemi su sıcaklığının 105°C üstüne çıktığını ve kombinin kendisini emniyete aldığını bildirir. Bu arıza durumunda öncelikle kombi altındaki tesisat vanalarını sonrasında kalorifer peteklerinin vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanaların açık olması gerekir, kontrol edine ve kapalı ise açın. Kışın en az 2 kalorifer peteği çalışır durumda olmalıdır. Kontroller sonrasında kombiyi reset düğmesine basarak resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz veya arıza durumu sık sık tekrarlar ise arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 04 Arıza Kodu : Ateşleme Arızası

Bu arıza durumunda öncelikle dairenizde gaz olduğundan emin olmalısınız, bunun için ocağınızı yakarak gaz olduğundan emin olabilirsiniz. Ardından kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Kontroller sonrasında birkaç reset uygulaması yapın. Resetleme sonrasında da arıza durumunda düzelme olmaz ise mutlaka servisi arayın. Çok sık karşılaşılan bu arıza durumunda; elektronik kartta, iyonizasyon elektrodunda, ateşleme elektrotlarında veya gaz valfinde sorun olabilir. Arızanın net tespit ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 05 Arıza Kodu : Alev Kaybı Arızası.

Brülörde alev kaybı yaşandığı zaman bu hata kodu ekranda belirir. Önce birkaç resetleme işlemi uygulayın. Uygulamadan sonra da sorun düzelmezse mutlaka işin uzmanından yardım alın. İyonizasyon elektrodunda, gaz armatöründe veya elektronik kartta problem olabilir. Arızanın net tespit ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 06 Arıza Kodu : Yüksek Sıcaklık Uyarısı

Kombi Kalorifer sistemi su sıcaklığının 95°C üzerine çıktığını belirtir. Bu bir uyarı kodudur. Cihaz aşırı ısınmaya maruz kalıyor demektir. Uyarı sonrasında cihaza müdahale olmaz ise aşırı sıcaklık kilitlenmesi sorunu yaşanır. Bu arıza durumunda öncelikle kombi altındaki tesisat vanalarını sonrasında kalorifer peteklerinin vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanaların açık olması gerekir, kontrol edin ve kapalı ise açın. Kışın en az 2 kalorifer peteği çalışır durumda olmalıdır. Kontroller sonrasında kombiyi reset düğmesine basarak resetleyiniz. Resetleme sonrasında arıza durumunda düzelme olmaz veya arıza durumu sık sık tekrarlar ise arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 07 Arıza Kodu : Baca Gazı Aşırı Isınma Uyarısı

Kombi ekranında bu hata kodunu verdiğinde, su sirkülasyonu olmuyorsa, baca çekişi yeterli değilse, baca gazı sensörünün işletme değeri yükseliyor ise bu problem yaşanabilir. Tesisat su basıncı kontrol edilmeli, basınç düşük ise su basılmalıdır. Baca kontrol edilmeli tıkalı ise baca çekişi kuvvetlendirilmelidir. Cihaza birkaç kez reset atılmalıdır. Bu uygulamalardan sonra sorun düzelmez ise mutlaka arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 11 Arıza Kodu : Yanlış Alev Hatası

Gaz valfi kapalı iken brülörde alev algılanıyorsa eğer bu sorun yaşanır. Bu arıza durumunda servis öncesi kombiyi resetlemelisiniz. Resetleme sonrasında arızada eğer düzelme olmaz ise; İyonizasyon elektrodu, gaz valfi ya da anakart sorunu olabilir. Arıza tespiti ve çözümü için mutlaka servis çağımalısınız.

Confeo Premix 12 Arıza Kodu : Kalorifer Gidiş Sensör Arızası

Kalorifer devresi gidiş suyu sensörü arızalı ise, sensör bağlantılarında ya da borularında bir sıkıntı var ise bu sorun yaşanabilir. Arıza tespiti ve onarımı için mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

Confeo Premix 13 Arıza Kodu : Baca Gazı Sensör Arızası.

Baca gazı sensöründe, sensör bağlantılarında sorun olabilir. Sensör borularında nemlenme var ise yine bu sorun yaşanabilir. Net tespit ve onarım için işi uzmanına bırakmalı ve mutlaka uzman desteği almalısınız.

Confeo Premix 14 Arıza Kodu : SKS Sensör Arızası.

Harici boyler bağlanan kazanlarda mevcut olan bir parçadır. Kablolarda ya da sensörde sorun olabilir. Tespit ve onarım için uzman yardımı almalısınız.

Confeo Premix 16 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş Sensör Arızası.

Kalorifer dönüş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Yalnız sorunun tek kaynağı sensör olmayabilir. Sensör bağlantılarında sorun olabilir veya borularında nemlenme olabilir. Uzman yardımı almanız gerekir.

Confeo Premix 20 Arıza Kodu :  Gaz Valfi Arızası

Gaz valfi devresinde bir sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun gaz valfi veya elektronik kart ile alakalı olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 24 Arıza Kodu : Fan hızı arızası.

Fan hızı eğer çalışma limitleri dışına çıktı ise bu sorun yaşanır. Fan ile alakalı ya da elektronik kart ile alakalı sorun yaşanıyor olabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 30 Arıza Kodu : CRC- Uzman parametresi arızası.

Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 31 Arıza Kodu : CRC-Güvenlik parametresi arızası.

Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 32Arıza Kodu :  Düşük Voltaj Arızası.

Şebeke voltajı 160 V altında ise bu sorun yaşanır. Kombi ya da dairenize gelen voltaj düşük olabilir. Kısa süreliğine cihaza müdahale etmeden beklemelisiniz. Bekleme sonrasında sorun düzelmezse ve dairenize gelen voltaj normal ise kombide sorun oluşmuş demektir. Büyük ihtimalle de arıza durumu elektronik kart ile alakalıdır. Elektronik karta müdahale gerekir. Tamir veya onarım için servis yardımı almalısınız. Müdahale sonrasında yalnız arıza tekrarı yaşanabileceği için önlem amacı ile kombi regülatörü kullanmanız gerekmektedir.

Confeo Premix 34 Arıza Kodu : CRC-BCC-ID arızası.

Yanlış bir BCC takıldığı zaman ya da BCC kazan ile uyumlu olmadığında bu problem yaşanır. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 35 Arıza Kodu : BCC yok arızası.

BCC takılı değilse ya da yerinden çıkarıldı ise bu sorun yaşanır. Yeniden montaj için mutlaka uzman yardımı almalısınız.

Confeo Premix 36 Arıza Kodu : CRC-BCC data arızası.

Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 37 Arıza Kodu : Farklı BCC yazılım problemi.

Anakart program yazılımı ile BCC program yazılımının aynı olmadığını belirtir. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 38 Arıza Kodu : Hatalı BCC-ID numarası.

Yanlış bir BCC takıldı ise ya da BCC nin kazan ile uyumu yoksa bu sorun yaşanır. Arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Confeo Premix 39 Arıza Kodu : Yanlış BCC montajı.

BCC montajı yanlış ise ya da BCC sorunu varsa bu arıza kodu ekranda belirir. Tespit ve müdahale için uzman yardımı almalısınız.

Confeo Premix 40 Arıza Kodu :  Düşük Su Basıncı Arızası.

Sıklıkla karşılaşılan bir arıza durumudur. Kalorifer tesisatı su basıncının düşük olduğunu ve tesisata su eklenmesi gerektiğini belirtir. Basınç değerini görüntülemek adına ekranın hemen üstündeki düğmeye bir kez basmalısınız. Kısa süreliğine ekranda basınç değeri görünecektir ve muhtemelen 1 bar altındadır. Confeo Premix model kombinin altında bulunan su doldurma musluğunu sola çevirerek basıncı 1,5 bara getirmelisiniz. Doldurma musluğunu kapatmayı unutmayın. 

Confeo Premix 42 Arıza Kodu :  Sirkülasyon Arızası

Kalorifer devresinde su eksikliği olduğunda, devir daim pompasında sorun olduğunda, kabloların yerinden çıktığı durumlarda bu sorun yaşanabilir. Bu durumda önce kombi su basıncına bakın. Basınç düşükse eğer su basma işlemi uygulayın. Basınç normalse veya su basma sonrasında düzelmiyorsa kalorifer devresine ait olan giriş vanasına bakın, kapalı ise açın. Ardından birkaç resetleme işlemi uygulayın. Sorun yine de düzelmiyorsa kullanıcı olarak başka bir müdahalede bulunmayın ve arızanın net tespiti ve çözümü için servis çağırın.

Confeo Premix 50 Arıza Kodu : BCC aktivasyon problemi.

BCC aktivasyon prosedürünün tamamlanmadığı anlamına gelir. Bu sorunda mutlaka servis yardımı almalısınız.

Confeo Premix 52 Arıza Kodu : BCC kopyalama problemi.

BCC aktivasyon prosedürü tamamlanamadığı zaman ekranda bu hata kodu belirir. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunmayın, arıza tespiti ve onarımı için mutlaka uzman yardımı alın.

Confeo Premix 99 Arıza Kodu : Sistem arızası.

Anakart ile alakalı bir arıza söz konusu olabilir. Cihaz bloke olur ve çalışma yapmaz. Arızanın net tespiti ve onarımı için uzman yardımı almalısınız.

 

Demirdöküm Atron 

Atron F1 arıza kodu: Aşırı Isınma 

Atron F2 arıza kodu: Sıcak Su NTC Hatası

Atron F3 arıza kodu: Kalorifer Gidiş NTC Hatası

Atron F4 arıza kodu: Ateşleme Hatası

Atron F5 arıza kodu: Hava Prosestat Sorunu

Atron F6 arıza kodu: Kalorife Dönüş NTC Hatası

Atron F7 arıza kodu: Gaz valfi Arızası

Atron F8 arıza kodu: Kalorifer NTC Dönüş Aşırı Isınma

Atron F9 arıza kodu: Kısa devre sorunu olduğunu belirten hata kodudur. 

Atron F10 arıza kodu: Düşük su basıncı 

Atron F11 arıza kodu: Sirkülasyon Problemi

Atron F12 arıza kodu: Daireye gelen voltajın 165 v altında olduğunu belirten arıza kodudur. 

Atron F13 arıza kodu: Demirdöküm atron kombinin kalorifer gidiş ve dönüş sensörlerinin arasındaki sıcaklık farkında problem olduğunu belirten kombi arıza kodudur.

 

Demirdöküm Neva

F01 Arızası : Aşırı Isınma Sorunu

Demirdöküm Neva Kombi içerisindeki Kalorifer tesisatı suyu sıcaklığının olağandan fazla aşırı ısındığını belirten bir uyarı kodudur. Kombi kendini bloke ederek korumaya alır. Ekranda da F01 Arızasının yanı sıra “reset” yazısı da yer alır. Bu durumda kombiyi resetlemeniz gerekir. Resetleme uygulamasından sonra da sonuç değişmiyorsa kombi altında bulunan tesisat vanalarını ve peteklerin vanalarını kontrol ediniz, kapalı ise açın. En az 2 adet peteğin vanaları mutlaka açık olmalı. Kontrol sonrası, kombiye tekrar resetleyin, sonuç yine  değişmiyorsa; kalorifer tesisat filtreleri tıkanmış olabilir, üç yollu vana arızalanarak yanlış konumda kalmış olabilir, sirkülasyon pompası pompanın sıkışmış yada yanmış olabilir, Kombi ana eşanjöründe aşırı kireçlenmeden dolayı tıkanma durumları söz konusu olabilmektedir. 

F02 Arızası : Kullanım Suyu Sensör Arızası

Demirdöküm Neva kombide bu hata kodu yer aldığı zaman kombiden sıcak su alamazsınız. Kombide sıcak su için görev alan parçalardan biri olan sensörün arızalı olduğunu anlatan hata kodudur. Parça değişim işlemi gerekebilir. Sensör kablolarında kopma-kısa devre durumu veya borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. 

F03 Arızası :  Tesisat Devresi Gidiş Sensör Problemi

Kombi içinde bulunan kaloriferler gidiş sensöründe sorun olduğu zaman Neva kombide bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu durum karşısında peteklerinizde ısınma durumu olmaz veya az ısıtır. Genelde kış aylarında karşılaşılan bir arıza kodudur. Kalorifer sensörünün yanı sıra, kablolarda kısa devre-kopma, borularda nemlenme olduğunda da bu sorun yaşanabilir. Bu gibi durumlarda servis  yardımı almanız gerekir.

F04 Arızası : İyonizasyon Elektrodu -Ateşleme Problemi

Kombide ateşleme veya alev algılamama sorunu olduğunda ekranda bu hata kodu ile birlikte “reset” yazısı da belirir. Bu durumda önce dairenizde gaz olup olmadığına bakmalı ve gaz olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra kombi gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olmalısınız. Daha sonrasında Neva kombiyi maksimum 3 kez resetlemelisiniz. Bu uygulamalardan sonra da sonuç aynı ise ateşleme sisteminde sorun var demektir. Bu durumda; elektronik kart, gaz armatörü, iyonizasyon ateşleme elektrodu gibi parçalarda sorun olabilir. 

F05 Arızası :  Baca sistemi - Hava Akış Sorunu

Neva  kombilerde prosestat sorunu olarak da adlandırabileceğimiz arıza kodudur. Yalnız hava akış sorunlarında tek sebep prosestat değildir. Bu parçanın yanı sıra anakart veya fan gibi parçalarda da sorun olabilmektedir. Arıza durumu yerinde görülür ve yerinde tespit yapılır ise sorunun sebebi bulunur ve gereken çözümleme yapılarak sorun giderilir. 

F06 Arızası : Tesisat Devresi Dönüş Sensör Sorunu

Tesisat dönüş sensöründe, kablolarda veya sensör borularında sorun olduğunda ekranda bu hata kodu yer alır. 

F07 Arızası :  Gaz Valfi Geri Besleme Sorunu

Kombi Gaz valfi geri besleme sorunu yaşandığında cihazda genelde ateşleme sorunu yaşanır. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihazı resetlemelisiniz. Ekranda “reset” yazısı da belirecektir. 

F08 Arızası :  Kalorifer Gidiş Suyu Sensöründe Aşırı Sıcaklık Sorunu

Kalorifer gidiş suyu sensör sıcaklığının 95° üzerine çıktığını belirten arıza kodudur. Bir süre kadar beklemeli sorunda düzelme olmaz ise resetleme işlemi yapılmalıdır. 

F09 Arızası :  Hava Akış Anahtarı Kısa Devre Sorunu Demektir.

Neva kombinin çalışmaya başlamasından sonra hava akış anahtarının kapalı olması veya anakart ile hava akış anahtarı arasındaki kablolarda kısa devre durumu olması halinde ekranda bu hata kodu yer alır.

F10 Arızası :  Tesisat Devresi Su Basınç Sorunu

Neva model kombilerde düşük veya yüksek su basınç sorunlarında ekranda beliren hata kodudur. Bu durumda önce su basıncını kontrol edin. Basınç eğer 1 barın altında ise Neva kombinin sağ alt kısmında yer alan siyah doldurma musluğu ile kombiye su basın. 1,5 bar değerine geldiğinde su basma işlemini durdurun, doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Neva kombi su basıncı 2,5 veya 3 bar üzerinde herhangi bir peteğin hava alma yerinde su boşaltarak basıncı düşürün ve kombiyi resetleyin.

F11 Arızası : Sirkülasyon Problemi

Tesisat gidiş ve tesisat dönüş sıcaklığı arasındaki ısı farkının yüksek olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda tesisat vanalarının ve petek vanalarının açık olduğundan emin olunmalıdır. Gereken kontrollerden sonra da sonuç değişmiyorsa birkaç resetleme işlemi yapılmalı. Sonuç yinede düzelmiyorsa sirkülasyan pompasında sorun olabilir.

F12 Arızası  : Düşük Voltaj Sorunu

Neva model kombiye gelen voltajın 165 V ın altında olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda bir süre kadar voltajın düzelmesini beklemelisiniz. Cihaz bu aşamada otomatik resetlenecektir. Uzun süre bekleme sonucunda sonuç değişmiyorsa eğer bu durumda servis yardımı alınmalıdır. Neva kombilerde düşük voltaj sorununda genelde anakart arızası ile karşılaşılmaktadır. Anakart voltaj sebebi ile yanmış veya hasar görmüş olabilir. 

F13 Arızası  : Tesisat Devresi Sensörleri Ters Veya Takılmamış

20 saniye boyunca tesisat dönüş suyu sıcaklığı, gidiş suyu sıcaklığından 7°C kadar fazla olursa ekranda bu hata kodu yer alır. Bu durumda tesisat devresindeki sensörler ya ters bağlanmıştır ya da takılmamıştır.

 

Demirdöküm Nitromix

F00/F10 Arıza Kodu : Gidiş Suyu Sensör Hatası

F01/F11 Arıza Kodu : Dönüş Suyu Sensör Hatası

F20 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Hatası

F22 Arıza Kodu : Tesisat Su Basınç Hatası

F23 Arıza Kodu : Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası

F26 Arıza Kodu : Gaz Valfi Hatası

F27 Arıza Kodu : Alev Oluşmuyor Hatası

F28 Arıza Kodu : Gaz Besleme (Gaz Yokluğu) Sorunu

F29 Arıza Kodu : İyonizasyon Hatası

F32 Arıza Kodu :  Hatalı Hava Akışı Sorunu

F49 Arıza Kodu : Voltaj Hatası

F61 - F62 - F63 - F64 - F65 - F67 Arıza Kodu :  Ana Kart Hatası

F68 Arıza Kodu : Alev Sinyali Dalgalanması

F70 Arıza Kodu :  Kartlar Arasında Uyumsuzluk Hatası

F71 Arıza Kodu :  Su Akış Sensör Hatası

F72 - F84 - F85 Arıza Kodu Kalıcı Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası

F73/F74 Arıza Kodu :  Basınç Sensör Hatası

F76 Arıza Kodu : Termal Sigorta Hatası

F77 Arıza Kodu : Gaz Valfi Motor Hatası

F83 Arıza Kodu :  Brülör Devreye Girdiği Halde Sıcaklık Yükselmiyor

F86 Arıza Kodu : Yerden Isıtma Kontak Hatası

Err Arıza Kodu Kullanıcı Ara Yüz Hatası

 

Demirdöküm Vinto 

F01 – F04 Hata Kodu : Başarısız Ateşleme

İki arıza kodu da aynı anlamı taşımaktadır. Bu arıza kodları kombinin başarılı bir şekilde ateşleme yapamadığını belirtmektedir. Kombi böyle bir arıza kodu verdiğinde dairenide doğalgaz olmayabilir. Gaz geldiğinden emin olmak için gaz vanalarını kontrol ediniz. Gaz vanalarını kontrol ettiğinizde kapalı görürseniz vanaları açın. Gaz vanaları açık ama dairede gaz yoksa doğalgaz firmasını arayın. Dairede doğalgaz var ise kombiye gaz geldiğinden emin olmak için kombinin girişindeki gaz vanasını kontrol edin. Kısacası kombiye kesin anlamda gaz geldiğinden emin olmanız gerekir. Gaz vanaları açık durumda ise servis öncesi resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme yapmanız sonrasında arızada düzelme durumu olmazsa eğer bu durumda mutlaka  servisi çağırmalısınız. İyonizasyon ve ateşleme elektrotlarında, gaz grubunda veya cihazın beyni olan elektronik kartta problem olabilir.

F02 Hata Kodu : Baca sisteminde sorun.

Vinto kombilerin hem hermetik hem de bacalı çeşidi bulunur. Atık gaz sistemi de bacalı ve hermetik kombilerde farklıdır. Böyle bir sorunla karşılaşıldığında cihazın çeşidine bağlı arıza durumu hakkında bilgiler sunulabilir. Cihaz eğer hermetik ise; fanda, anakartta veya mutemelen prosestat da sorun olabilir. Tabi tespit ancak kombi servisi tarafından yapılabilir. Kombi eğer bacalı ise; bacanın çekmemesi, bacanın tıkalı olması, baca sensöründe problem olması olasılıklar dahilindedir.  Kullanıcı olarak kombiye müdahalede bulunmayınız. Servis çağırınız.

F03 Hata Kodu : Atık gaz sistem sorunu devam ediyor.

Vinto model kombi F02 yani hava akış sorunu verdiyse fark etmemiş olabilirsiniz. Bu durum kısa süre içerisinde tekrarlar  ise ekranda hava akışında problem olduğunu bildiren F03 arıza kodu yer alır. Hava akışına yardımcı olan yani atık gaz sisteminde mevcut olan parçalarda sorun olabileceği için servis çağırmalısınız.

F05 Hata Kodu : Aşırı Isınma Sorunu

Vinto model kombilerde emniyet sensörü aşırı limit termostatıdır. Limit termostat aşırı sıcaklık sebebi ile devreye girerek cihazı bloke etme görevindedir. Limit termostat devreye girdi ise cihaz içindeki su sıcaklığı maksimum değeri aşmış demektir. Böyle bir sorunda kalorifer vanalarından tutun da kombi altında bulunan tesisat vanalarına kadar kontrol etmelisiniz. Vanaların açık olması gerekir, kapalı görürseniz mutlaka açın. Konut içinde en az 3 kaloriferi mutlaka kullanır durumda olun. Buna rağmen arıza durumu tekrar ediyorsa eğer resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme işleminden sonra da sorunda düzelme olmuyor ise birçok parçada sorun olabilir. Ana eşanjörde sorun olması, devir daim pompasının sıkışması, üç yollu vananın arızalanması, kalorifer filtresinin tıkanması, kalorifer tesisatında tıkanma olması gibi durumlar sebebi ile bu sorun yaşanabilir. Kesin tespit ve çözüm için servis çağırınız.

F06 Hata Kodu : Kalorifer devresi sensörü arızası.

Kalorifer ntc si olarak da adlandırabileceğimiz sensörde problem olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda kalorifer sensöründe sorun olabilir, sensör boruları nem yapmış olabilir, bağlantılarda kopukluk, kısa devre durumları söz konusu olabilir. Servis çağırınız.

F08 Hata Kodu : Mikrofast sensör problemi.

Harici bir sensördür. Sensörün yanı sıra bağlantılarda ya da borularda problem olabilmektedir. Servis çağırınız.

F09 Hata Kodu : Su basınç sensör hatası.

Vinto model kombide bulunan su basıncı ölçme ile görevli sensörde sorun olabileceğini belirtir. Bar göstergesi mevcut basıncı ölçülmediği için yanlış bilgi aktarır. Servis çağırınız.

F11 Hata Kodu : Anakart arızası.

Anakart arızası durumunda  tamiri ya da değişimi gerekebilir. Servis çağırınız.

F12 Hata Kodu : Ekran kartında veya uzaktan kumanda panelinde problem.

Ekran kartı arızalı olduğunda veya uzaktan kumanda panelinde problem olduğunda bu sorun yaşanır. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Servis çağırınız.

F13 Hata Kodu : Ana devre problemi.

Ana devre sorunlarında muhtemel sebep elektronik kart ile alakalı olabilmektedir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Servis çağırınız.

F14 Hata Kodu : Kalorifer devresinde giden su sıcaklığı 95°C üzerinde.

Kalorifer vanalarının ve kombi altında bulunan tesisat vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Gereken kontrolleri servis öncesi sağlayın ve vanalar kapalı ise mutlaka açın. Buna karşın arıza durumu devam ediyorsa eğer resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında sorunda düzelme olmaz ise servis çağırınız.

F15 Hata Kodu : Step motor problemi.

Üç yollu vana step motorunda sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda step motor arızalanmış yada kablolarında sorun olabilir, elektronik kartta sorun olabilir. Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Servis çağırınız.

F16 Hata Kodu : Gaz valfi problemi.

Kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir şey yoktur. Servis çağırınız.

F17 Hata Kodu : Şebeke gerilimi düşük.

Daireye gelen voltajın çok düşük olduğunu belirtmekten arıza kodudur. Bu sorun karşınıza her mevsim çıkabilir. Böyle bir sorunda cihaz otomatik resetleneceği için kullanıcı olarak müdahale açısından hiçbir işlem uygulamamalısınız. Genelde bu arıza durumunda karşımıza elektronik kart problemi çıkmaktadır. Elektronik karta tamir edildiğinde yahut değiştiğinde arıza durumu düzelir ancak sorunun yeniden yaşanma ihtimali yüksektir. Bu sebeple kombi regülatörü  kullanmalısınız.

F18 Hata Kodu : Kullanıcı arayüz sorunu.

Bu arıza durumunda cihaza müdahale etmeksizin uzman yardımı almalısınız.

F19 Hata Kodu : Kullanım suyu sensörü hatası

Bu arıza durumunda cihaza müdahale etmeksizin uzman yardımı almalısınız.

F20 Hata Kodu : Ekran kart kombiye uygun değil.

Arayüz kartı olarak adlandırabileceğimiz ekran kartının kombi ile uyumlu olmadığını belirtir. Ekran kartına daha öncesinde müdahale edildi ise ayarları yanlış yapılmış olabilir veya montajında sorun olabilir. Bu durumda gereken ne ise servis ekibi yapacaktır. Böyle bir müdahale olmadı ise kombi anakartında sorun olabilir. Bu konudaki yardımları da uzman Demirdöküm Servisi ekibinden alabilirsiniz.

F21 Hata Kodu : Tesisat su basıncı çok düşük.

Vinto model kombi tesisatındaki suyun olması gereken değerin çok çok altında olduğunu belirtir. Bar değeri 1 in altında 0 değerine yakındır. Vinto model kombinin sol alt tarafında monteli durumda olan mavi doldurma musluğunu sola doğru yavaşça çevirmeli ve basıncı 1,5 bara kadar yükseltmelisiniz. Basıncı yükselttikten sonra doldurma musluğunu muhakkak kapatın, açık kalırsa basınç yükselmeye devam eder ve kombi bu durumda su akıtabilir. İşlemi yapmanız sonrasında arıza durumu düzelmezse eğer cihazı birkaç defa resetleyebilirsiniz. İşlemi yapamazsanız ya da arıza durumunda düzelme olmaz ise servis çağırınız.

F22 Hata Kodu : Tesisat su basıncı çok yüksek.

Vinto model kombilerde ideal su basınç seviyesi 1 ile 2 bar arasıdır. Bu arıza durumu basıncın 2,7 barı geçtiğini belirtir. Yani yüksek su basıncı sebebi ile cihazın arızaya geçtiğini belirtebiliriz. Vinto kombinize en yakın kalorifer havasını alırsanız basınç düşecektir. Basınç 1,5 bara gelene kadar su almaya devam edin, daha sonra bu bölümü mutlaka kapatın. Arıza durumu düzelecektir. Düzelme olmuyor ise kombiyi birkaç kez resetleyiniz. Yine de düzelmiyor ise su  basınç sondası arızalı olabilir servis çağırınız.

Kombi sürekli F21 ve/veya F22 arızası veriyor ise kombinin genleşme tankında sorun var demektir. Bakım yapılması veya değişmesi gerekebilir. Servis çağırınız.


Güvenilir, Tecrübeli Servis
Çalışanlarımız gerekli teknik bilgiye sahip olduğu gibi genel nezaket ve müşteri ziyaret kuralları konusunda da bilinçlidir.

Garantili Servis
Yapılan işçilik ve değiştirilen parçalar tarafımızdan 1 yıl garantilidir. Bu sayede müşteri mağduriyeti yaşanmaz.

Randevulu Servis
İstediğiniz gün ve saatte servis vererek cihazınızın bakımını veya tamirini gerçekleştirebiliriz.

 

Eca şofben Arızaları

ECA Şofben suyu açınca devreye girmiyor : Elektrik voltajında sıkıntı olabilir voltaj regülatörü kullanılmalı. Su akış şalteri arızalı olabilir ve değişmesi gerekebilir. Annnakart arızalı olabilir.

ECA Şofbenlerde arıza durumunda ekranda arıza kodu ile birlikte anahtar simgesi belirir.

ECA Şofben “AP” Arızası veriyor : Baca Sistem Sorunu

Şofben bacasının yerinden çıkmadığını ve baca çıkış ağzının tıkalı olmadığını kontrol edin. Şofbeni resetleyin. Resetleme sonrası arıza durumu devam ediyor ise baca fanında, hava sensöründe veya anakartta arıza olabilir. 

ECA Şofben “Lt” Arızası veriyor : Aşırı Isınma

Şofben su çıkış sıcaklığının 105 C ve üzerinde olduğu için arızaya geçmiştir.  Emniyet sensörü arızalı olabilir. Su akış şalteri takılı kalıyor olabilir. Gaz valfi ayarsız oolabilir.

ECA Şofben “lc” Arızası veriyor : Donma Uyarısı

Şofben içerisindeki suyun donduğu uyarısını vermektedir. Büyük ihtimal ile sıcak su musluğundan hiç su akmıyordur. Sıcak su yardımıyla veya saç kurutma makinasının sıcak ayarıyla şofben altındaki hortumları ısıtmayı deneyiniz. Şofbende donma yok su musluktan akıyor ise şofben ısı sensörlerinde veya anakartta arıza olabilir. 

ECA Şofben “bU” Arızası veriyor : Voltaj Düşük

Şebeke voltajı 165 V ve altına düştüğünde şofben bu arıza kodunu verir ve kendini kilitler. Voltaj düzelmedikçe şofben çalışmaz. Bir müddet bekledikten sonra şofbeni resetleyiniz. 

ECA Şofben “Pb” Arızası veriyor : Kısa Devre

Şofben kablolarında kopukluk veya kısa devre olduğunu bildirir. Servis çağırınız.

ECA Şofben “No” Arızası veriyor : Kısa Devre

Şofben kablolarında kopukluk veya kısa devre olduğunu bildirir. Servis çağırınız.

ECA Şofben “Ht” Arızası veriyor : Aşırı Isınma

Şofben su çıkış sıcaklığının 90 C ve üzerinde olduğu için arızaya geçmiştir. 

ECA Şofben “FL” Arızası veriyor : Ateşleme Hatası

Dairenizde gaz olduğundan ve şofben gaz giriş vanasının açık olduğundan emin olunuz. Şofbeni resetleyiniz. 

ECA Şofben “FS” Arızası veriyor : Yanlış Alev

Şofben gaz valfi brülöre gaz vermediği halde brülörde yanma algılanmaktadır. 

ECA Şofben “Fe” Arızası veriyor : Gaz valfi Arızası

Şofben gaz valfinde arıza olduğunu bildiren hata kodudur.

 

Demirdöküm Şofben Arıza Kodları ve Anlamları

Demirdöküm Şofben Ekranında  Yazı yok : Dairenizde elektrik olduğundan emin olunuz. Şofbenin şalterinin açık olduğundan veya fişinin takılı olduğundan emin olunuz. Dairenizde elektrik var ve fişi takılı ise ana kart arızası olabilir servis çağırınız.

Demirdöküm Şofben suyu açınca devreye girmiyor : Şofben devreye girmiyor ancak ekranında arıza kodu vermiyor ise, Elektrik voltajında sıkıntı olabilir, su akış sensörü arızalı olabilir veya kablolarında temassızlık olabilir. Arızanın net teşhis ve çözümü için servis çağırmalısınız.

Demirdöküm Şofben F1 Arızası : Aşırı Isınma Sorunu

Şofben aşırı ısınma arızası vermekte. Şofbeni resetleyiniz, resetleme sonrasında düzelmez ise su akış türbininde, emniyet sensöründe arıza olabilir. Şofben eşanjörü aşırı kireçlenmiş olabilir.  arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Demirdöküm Şofben F2 Arızası  : NTC Arızası

Şofben çıkış suyu sıcaklığını ölçen sensörde arıza veya kablolarında temassızlık olabileceğini bildiren hata kodudur. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Demirdöküm Şofben F4 Arızası  : Ateşleme Problemi

Dairenizde gaz olduğundan ve şofben gaz vanasının açık olduğundan emin olunuz. Şofbeni resetleyiniz. Resetleme sonrasında düzelme olmuyor ise gaz valfi yada ateşleme sisteminde arıza olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Demirdöküm Şofben F7 Arızası  : Gaz Valfi Geri Besleme Hatası

Şofbeni resetleyiniz. Resetleme sonrasında düzelme olmuyor ise gaz valfi yada anakartta arıza olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

Demirdöküm Şofben F5 / F9 Arızası veriyor : Hava Akış Problemi

Şofbenin bacasının yerinden çıkmadığından emin olunuz. Şofben baca borusunun çıkış ağzını poşet, kuş vb. kapatmadığından emin olunuz. Baca sistemi arızasının net teşhisi ve çözümü için servis çağırınız.

ARIZANIN ÇÖZÜMÜ